Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov O projektu Avtorji in glavni sodelavci projekta

Avtorji in glavni sodelavci projekta

Seznam izvajalcev in sodelavcev projekta Sporočilo v steklenici

Glavni avtor strokovnega dela projekta in pobudnik celotnega projekta "Sporočilo v steklenici" in te spletne strani je:

  • prof. prim. dr. Marko Kolšek, dr. med., ki je zaposlen na Katedri za družinsko medicino Medicinske fakultete na Univerzi v Ljubljani in v ZD Litija.

 

Pri projektu sedaj aktivno sodelujeta zdravnici Marja Biščak Hafner in Aleksandra Visnovič Poredoš. 

Pred tem so sodelovale tudi: psihologinji Maša Serec in Nataša Sedlar ter etnologinja in kulturna antropologinja Renata Ceglar. Občasno nam pomaga oblikovalec Luka Umek, ki je sodeloval že pri prvem oblikovanju te spletne strani.

Glavni koordinator za likovni del projekta in avtor logotipa projekta je bil prof. Radovan Jenko z Akademije za likovno umetnost na Univerzi v Ljubljani. Glavna koordinatorica za delo s študenti na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani je bila njihova višja predavateljica mag. Pavla Rapoša Tajnšek.

Pri začetnih pripravah projekta je sodelovala še prof. Tatjana Berger..V zagonski fazi projekta je sodelovala tudi naša svetovalka Marinka Šimec Romih.

Tehnični del spletne strani sta pripravila Tadej Justin in Gabrijel Peršin, oblikovalski del pa Luka Umek in Matej Kolšek.

Sedaj nam tehnični del pomagajo urejati Tadej Justin, Gabrijel Peršin in Jure Cerjak.

 

Ideja in vsebina spletnega vprašalnika je plod strokovnih razprav kolegov iz več držav v okviru mednarodne mreže strokovnjakov za področje alkoholne problematike INEBRIA in mednarodnega projekta PHEPA. Pri tem sta z menoj za vprašalnik sodelovala predvsem John A. Cunningham iz Kanade in Kypros Kypri iz Avstralije, za kar se jima na tem mestu zahvaljujem.

 

 Plakati študentov ALU

V različnih aktivnostih projekta so sodelovali številni študenti Akademije za likovno umetnost (njihove likovne rešitve lahko vidite v mapi Gradiva), študenti Fakultete za socialno delo, študenti Medicinske fakultete in tudi nekaterih drugih fakultet.

 

Sofinancerja te spletne strani sta Ministrstvo za zdravje Republike  Slovenije in Zavod za razvoj družinske medicine, v prvih letih deloma tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. .

Pitje mojega prijatelja, prijateljice
Ali imaš prijatelja - prijateljico, ki pije preveč alkohola?


Glasovi: 74